Monday, October 11, 2010

Web Penyebaran Video Pengajian Oleh Para Ulama Al-Azhar, Kami Perlu Sumbangan

Saya dan beberapa orang rakan sedang berusaha untuk mewujudkan satu web yang akan memaparkan video pengajian ilmiah yang disampaikan oleh para ulama al-Azhar di Mesir. Rakaman video tersebut dijangka akan dapat membantu para pencinta ilmu yang berkebolehan memahami bahasa Arab untuk mengikuti kelas-kelas pengajian dari bumi Mesir.

Setidak-tidaknya para pelajar yang tidak berkesempatan untuk mengikuti pengajian-pengajian ilmiah ini secara langsung dapat mengikutinya melalui web ini. Rakaman pengajian tersebut akan dapat dimuatturunkan oleh para pelayar web ini.

Web ini bukan berunsurkan keuntungan. Ia hanyalah usaha sukarela dalam menyebarkan mutiara ilmu Islam dari bumi al-Azhar.

Makanya pihak pengurusan web memerlukan sumbangan material dalam menjayakan usaha ini. Diharap para pembaca prihatin dalam menjayakan usaha murni ini. Sumbangan boleh disalurkan pada akaun Maybank bernombor: 5540 5320 3615. Nama akaun adalah AZHAR SHARIF MEDIA CENTRE.

Berikut adalah kertas kerja berkenaan dengan projek penjelmaan web ini. Sila klik

5 comments:

Muhammad Hazim said...

salam.harap sgt video ini ada sari kata.ana download kuliah2 di alazhartv,tetapi tiada subtitle.moga usaha ust dan sahabat2 di mudahkan allah..

Thaaqhib Mohammed said...

nak support duit...kita pun sempit.
tp..bagus ustaz!

Ahmad Hakimi Othman said...

salam ustaz..
bereh ustaz.. dari puncak alam..
insyaAllah.. akan ada sumbangan..

nur huda said...

kalau ada subtitle bahasa melayu lagi baik...harap tuan2 boleh pertimbangkan

Aainaa Fatimah Osman said...

Allah yusahhil!!InsyaAllah....